Acta del Jurat de la 5ª Edició del Premi “LA ROSA DE PAPER”

A Catarroja, a 5 de juny de 2001

Reunit el jurat d’aquesta cinquena edició dels premis La Rosa de Paper, compost per les següents persones:

  • Rosabel Gumbau: Professora de Valencià de Florida Secundària
  • Albert Andreu: Professor de Secundària del C.P. Joan XXIII de Catarroja
  • Albert Dasí: Professor de Valencià de l’Escola Gavina (Picanya) i escriptor
  • Francesc Rodrigo: Cap de Departament de Llengües de Florida Secundària i poeta, que actuarà com a portaveu del jurat

Estableixen els acords següents:

1.- Destacar la gran participació en aquesta edició dels premis, amb un total de 130 treballs presentats en les diferents modalitats, així com destacar també la qualitat de molts dels treballs presentats.

2.- Quant a l’adjudicació dels premis, el jurat decideix declarar desert la modalitat de poesia de la “categoria A”, a la qual sols s’han presentat tres treballs i cap d’ells destacable.

3.- Davant el gran nombre de treballs presentats en la modalitat de narrativa en la “categoria A” (un total de 56), el jurat opta per establir un primer premi i declarar tres finalistes que obtindran el segon premi. D’aquest 56 originals en la primera votació queden finalistes els relats següents:

RELATOS DE UNA ORUGA
MI PERRITA SOUKI
EXCURSION POR EL BOSQUE TROPICAL
MANUHA, LA NIÑA SAHARAUI
LA PIEDRA MAGICA
EL NINOT DE PELUIX
ELS HABITATS DE SAINT-ALPHONSE
EL MISTERIO DEL ANILLO
BUSCAN L’AVENTURA
MISTERI A L’HORTA SUD
LA VISITA
VIATGE A LA MIR
LA NOVEL.LA
OPERACIO SECRETA
MI VIDA COMO UN PIRATA

En la segona votació el jurat estableixen els premis següents:

– Guanyador d’un segon premi de narrativa en la “categoria A” el relat: Operació secreta de Maria Sancho que viu a València, i és estudiant de l’Escola Les Calorines (Picassent)

– Guanyador d’un segon premi de narrativa en la “categoria A” el relat: Misteri a l’Horta Sud de Guillem Medina Martinez que viu a Torrent i estudia en la Nostra Escola Comarcal de Picassent.

– Tercer finalista i guanyador d’un altre segon premi en aquesta categoria el relat: Mi vida como pirata de Maria Cristina Romero Alcaide que viu a Torrent i és alumna del C.P. Miguel Hernández d’aquesta població.

– I per acabar en aquesta categoria, el jurat declara el relat La visita de Sergi Salvador Lozano, de Catarroja i alumne de la Nostra Escola Comarcal, com a guanyador del primer premi de la modalitat de narrativa de la “categoria A”.

4.- Premis de la categoria B (alumnat de 3r i 4t de l’Educació Secundària Obligatòria) i començant en primer lloc per la modalitat de poesia, el jurat declara desert el primer premi de poesia d’aquesta modalitat.

I nomena finalistes per al segon premi de poesia els finalistes següents:

UN CRANC CANTANT
COM?
NOCTURN
PENSAMENST D’UNA ADOLESENT
POR FIN

d’entre els quals el jurat atorga:

– El segon premi de poesia de la categoria B al poemari Com? escrit per les dues autores: Marína Herrero Campos i Nadia Tomàs Rodriguez que estudien en l’IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot.

5.- Passant ara a la categoria B en la modalitat de narrativa, d’un total de 23 treballs presentats el jurat decideix establir vuit finalistes,

ELEGANCIA I DESESPERACIO
EL VIATGE DE L’IL.LUSIO
EL MEU IMPOSIBLE
HACIA SU NUEVA VIDA
TAN IGUALS PERO TAN DISTINTES
UN GRAN SUEÑO
TOT HOM SEU¡
LA ROSA DE LOS VIENTOS

d’entre els quals s’atorguen els premis següents:

– Guanyadora del 2n premi el relat Hacia su nueva vida de Lorena de Haro Martínez de Catarroja i estudiant de Florida Secundària.

– Guanyador del 1r premi de narrativa de la categoria B, el relat Un gran sueño de Marc Delcàn Albors de Catarroja i alumne de La Nostra Escola Comarcal.

6.- Passem ara a la categoria C (alumnat de 1r i 2n batxillerat) i la modalitat de poesia. D’un total de 10 treballs presentats, el jurat estableix quatre finalistes

DE NOCHE
LA TENUE LLUM DEL PARATGE INTERIOR
MI INICIACION
L’ESCLAT DE L’AMOR

d’entre els quals, acorda concedir el segon premi de poesia categoria C al poemari L’esclat de l’amor d’Alcía Calabuig Ortiz, que viu a València i estudia primer de batxillerat a Florida Secundaria.

Per últim acorda concedir el primer premi de poesia categoria C al poemari La tènue llum d’un paratge interior de Ricard Chulià Peris que viu a Torrent i estudia 2n de batxillerat en Florida Secundaria.

7.- Passant ara a narrativa cal dir que s’han presentat 13 originals i el jurat va declarar quatre finalistes.

SECUESTRO
AMICS A LA XARXA
EN BLANCO Y NEGRO
CUANDO LAS VOCES CALLAN

I, d’entre aquest cinc, el jurat estableix:

– Nomenar guanyador del 2n premi de narrativa en la categoria C al relat Secuestro d’Angela Carrión Díez que viu Alaquàs i estudia en el IES Faustí Barberà.

– I declara guanyador del 1r premi de narrativa en la categoria C al relat En blanco y negro de Leticia Cardona Teruel, que viu a Catarroja i estudia segon de batxillerat en Florida Secundaria.

8.- Per acabar, entrem en la categoria D (estudiants de cicles formatius i estudis universitaris).

En la modalitat de poesia s’han presentat cinc treballs, dels quals el jurat va seleccionar tres finalistes

LA HIGUERA
SYNTAGMA
A TRAVES DE SILDAVIA

D’aquests, el jurat declara:

– el poemari Syntagma d’Azahara Casanova Piston de Torrent i estudiant de primer de Filosofia com a guanyador del segon premi en aquesta modalitat de poesia.

– I establix com a guanyador del primer premi de poesia, categoria D, el recull de poemes A través de Sildavia de José Vicente Ríos Herrera, de València, estudiant de 5é curs d’Economia.

En la modalitat de narrativa, en aquesta categoria D s’han presentat sis relats, dels quals el jurat ha declarat finalistes els següents:

DESAFINAT
BUSCANT LA FI
NUBES Y SUEÑOS
LAS COSTAS DEL PARAISO

Per últim decideix:

– declarar guanyador del segon premi de narrativa el relat Desafinat a Pau Alabajos Ferrer, que estudia Periodisme en el CEU San Pablo.

– I establix com a guanyador del primer premi de narrativa, categoria D, el relat Las costas del paraiso de Juan Silvestre Pastor Montesinos, de València, estudiant de 5é curs de Dret.

12.- El jurat demana als guanyadors i guanyadores dels primers premis de cada modalitat, que ens facen arribar els seus treballs en un disquette d’ordinador o a través del correu electrònic, per a la seua publicació en el tercer volum de La Rosa de Paper que Florida Edicions publicarà al llarg del proper curs.

13.- Quedeu tots i totes convidats a participar el proper curs en la la sisena edició d’aquests premis literaris.